Jag vill ha sex men inte han!

Hej Robert
 
Jag är en 20 årig tjej som nu har varit tillsammans med min pojkvän i snart tre år, vi har ett distansförhållande. Jag har alltid varit väldigt sexgalen, dock inte han. De flesta av de få bråken handlar om just sex, jag vill men inte han och eftersom vi ses mest på helger anser jag att vi måste "passa på". Nu har dock det blivit så att jag knappt känner lust när vi väl börjar myst, kan vara sugen men jag blir inte ens våt? Har jag helt enkelt blivit less, eller vad har hänt.. är det nu dödsdömt?
Kräver inget svar, men vad tror ni, och vad kan man göra för att detta inte ska sluta i katastrof?
Tack på förhand!
Lisa

Hej Lisa. Det bästa av allt är att här kan du kräva svar! Jag finns till för alla era frågor och funderingar. :-)

Självklart är det inte dödsdömt för er. Ni har varit ihop i tre år och samtidigt haft ett distansförhållande. Som du skriver det så blir det som att ni ”måste passa på”. Förmodligen känner han av det och har tankar och känslor kring det. Överhuvudtaget måste-passa-på ofta ett problem i distansrelationer. Kanske är det så att det finns andra saker ni känner er pressade med när ni väl ses? Försök reda ut vad som funkar i er relation och i sexet och vad ni skulle kunna förändra.

Det kan vara så att du känner att du tagit allt initiativ och han nekat dig. Då kan du känna dig obekräftad och det stressar honom. Det kan bli en slags ond spiral, som det är dags att bryta. Vilka stunder är han sugen på sex? Försök låta han ta initiativet och stressa inte fram din våthet. Så länge du är sugen så låt han fortsätta med initiativtagandet och kanske slicka, pulla osv. Skulle ni kunna variera er distansrelation och kanske byta ut helger mot någon hel vecka. Ofta kan förändring av mönster göra otroligt mycket.

Lycka till, varma hälsningar Robert.