Fler kvinnor än män ser sig som bisexuella

Vi får in massvis med formulär till . Jag ögnade snabbt igenom publicerade formulär och såg ett specifikt mönster. Många har fantasier om att testa att knulla med någon av samma kön. Men det är en hel del som inte har vågat ännu. Tre exempel ifrån formulären är:

Jag har aldrig vågat ha sex med en tjej. Jag är rädd för att gilla det för mycket. Jag skulle inte orka 'komma ut' med det, i alla fall inte just nu /Tjej

Jag har aldrig sugit kuk men har blivit mer och mer nyfiken på det / Kille

Jag är bisexuell, och jag tänder på och har hånglat med människor av bägge kön. Däremot har jag aldrig haft sex med en tjej, något som jag verkligen både vill och är lite rädd för. /Anonym

När UngKAB, Sveriges största undersökning om sexualitet och hälsa bland unga, släpptes kunde vi se att ungefär lika stor andel män som kvinnor definierar sig som homosexuella. Men när det gäller bisexualitet skiljer det sig faktiskt markant:

  • 16 procent av kvinnorna såg sig som bisexuella.
  • 5 procent av männen såg sig som bisexuella.

Det är en stor skillnad. 16 mot 5 procent. Hur kan detta komma sig? Jag vill höra dina tankar, teorier och reflektioner. Rösta och kommentera!

/Robert

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.