Diskutera grupponani & första kärleken i en bokcirkel

Sommartid. Då har de flesta extra tid för att koppla av med en bok vid stranden. En sak som jag verkligen tycker är utvecklande och utmanande är att ha en bokcirkel.

Bokcirklar kan anordnas lite hursomhelst. Kanske är ni ett kompisgäng som träffas en gång i veckan för att diskutera några kapitel ni läst. Eller så går ni ihop några över nätet och chattar om boken. Tillsammans kan ni se nyanser och diskutera frågeställningar kring hur ni själva formar era relationer och sexualiteter. Kanske ska ni utgå från böckerna och se likheter och olikheter utifrån egna erfarenheter?

Som ett startskott kan ni börja med en riktigt bra och lättläst bok: .

Tiger handlar om ett sexuellt uppvaknande för Connie i Jönköping under 70-talet. Connie grupponanerar med tjejpolarna med duschslangen och har en hemlig relation med Anna. Det var faktiskt riktigt länge sedan jag sträckläste en bok innan Tiger. Mer tänker jag inte avslöja... 

Saker som ni kan diskutera utifrån boken är bland annat hur kvinnor får uttrycka sin sexualitet, hur öppet det går att snacka om sexuell läggning idag kontra 70-talet och hur samhället ser på sex under tonårstiden.

Har du fler boktips i sommar? Lämna en kommentar vetja.

/Robert

TIPS: Mer inspiration finns att hitta från som vi hade höstas.