Blir dödsförälskad i de som inte vill ha mig

Hej Robert!

Jag är 22 år och skulle väl påstå att jag har väldigt lätt att få tjejer och ragga på tjejer. Jag gör det gärna med många och som oftast.

Mitt största problem är att jag alltid tröttnar på mina "tjejer" så fort dom blir för intresserade av mig och jag blir dödsförälskad i dom som inte verkar intresserad av mig.

Snälla hjälp mig!

/Kris 

Hej Kris!

Jag tror att det är lite olika saker bakom dina relationsmönster. De tjejer som du träffar lite förstrött genom raggning kanske inte är dom som du känner att du vill bygga en djupare relation med. När dom visar intresse och du går utanför "raggningsspelet" är de inte lika intressanta längre. Var du intresserad av tjejen från början? När kändes det för mycket? Kände du dig kvävd av att personen hörde av sig? Fundera på dessa frågor.

När det gäller att bli förälskad i någon som inte är så intresserad av dig handlar det mycket om att våga fråga. Du skriver att de inte verkar vara intresserade, har du checkat och kollat av? När du blir intresserad av någon är det bra att visa och säga det, så de har ditt intresse att förhålla sig.

När jag läser ditt mail, får jag en känsla av att dina relationer med tjejer är lite flyktiga och kortvariga. Du flirtar lite med några, och tröttnar på de som blir för intresserade. Då stänger du av. Det kan för all del vara bra och kännas bra för dig.

Men det verkar också som att du är ute efter något annat (du blir dödsförälskad och vill ha hjälp). För att få en relation att växa och bli djupare handlar det om tid och engagemang. En relation är något som vi bygger, inte något som är konstant. Så nästa gång du träffar på någon du blir förtjust i, ge det tid och kraft.

Har du mer frågor kring dina mönster och varför saker blir som dom blir? Ett skitbra tips är faktiskt att gå till en ungdomsmottagning och be att få prata med en kurator. Det kan vara skönt att få snacka av sig och förstå mer av dina känslor.

Lycka till, varma hälsningar Robert.