"Tänk att ni stoppar upp en nöt i slidan"

Man kan ju tycka att Susanne Lanefelt är lite crazy bananas i det här klippet. Men hon har faktiskt en poäng. Knipövningar ska inte underskattas. Särskilt inte för de som precis klämt ut en unge! Såhär står det på :

"Efter avslutad graviditet och påföljande förlossning är din bäckenbotten både ansträngd och slapp och du kommer behöva göra knipövningar för att få igång muskulaturen igen. Under amningen är kroppen extra mottaglig för att återuppbygga bäckenbotten så passa på att öva redan på BB! Vet du inte alls hur du gör en knipövning så testa att stoppa urinstrålen när du kissar. Lyckas du knipa av strålen har du hittat din bäckenbottenmuskulatur."

I helgen hälsade jag på en släkting som precis fött ett nytt barn, och hon beklagade sig över att hon nu måste göra en jävla massa knipövningar. Jag har inte fött barn, men jag försöker faktiskt att göra några knipövningar i veckan åtminstone. Jag har jobbat på äldreboende och sett alla möjliga sorters olyckor som involverar urin, och då bestämde jag mig för att göra mitt bästa för att slippa megablöja när jag blir oldie. Men både jag och min släkting var ganska överens om att det är obehagligt att knipa med fittan.

Gör du knipövningar? Finns det något roligt sätt att göra knipövningar på? Svaret är antagligen nej, men kom gärna med förslag.

/Matilda