Har en intellektuell funktionsnedsättning

Hej

Jag heter Nicklas och är en kille i ålder 35,5 år. Har aldrig varit tillsammans med en annan kille i samma ålder som jag själv.

Jag vill gärna bli ihop med en annan kille som är i ungefär samma ålder som jag själv. Jag har en liten medfödd Utvecklingsstörning.

Vad skall jag göra nu för att bli tillsammans med en annan kille som jag är kär i?

/Niklas

Hej Niklas!

När det gäller att träffa någon av samma kön är det alltid lättas om du är öppen med din sexuella läggning. Berätta för dina närmaste att du söker att vara tillsammans med.

När det gäller personer med intellektuell funktionsnedsättning (eller som du skriver medfödd utvecklingsstörning), kan det kännas svårare att träffa någon av samma kön. Dels för att våra normer utgår ifrån att vara heterosexuell och utan psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Det är viktigt att vara medveten om. Men självklart kommer du att kunna träffa andra killar som känner som dig!

RFSL Stockholm har träffar för homosexuella, bisexuella och transpersoner som har olika funktionsnedsättningar. Det kan vara ett sätt att träffa andra killar på. Andra sätt är att vara öppen som bög eller bikille på olika sociala forum på nätet du är medlem i.

Om du är kär i en kille är det första steget att låta han få reda på dina känslor. Sedan får du se om han känner liknande för dig. Tillsammans får ni se om det går att bli tillsammans.

Lycka till!

Varma hälsningar, Robert.