Bild: mofetos/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0
TIO SAKER OM MIN SEXUALITET

"Det enda sex jag har är med webcam på"

Dagens tio saker är skrivna av signaturen "saknar närhet", 22 år.

1: Jag har sen jag var 13 år läst erotiska noveller. Det började som en nyfikenhet om sex, och blev senare en uppbyggnad inför onani. Jag har inga direkta preferenser om det ska vara lesbiskt, bög eller hetero, allt kan vara hett. Det som spelar roll är att man fångar personernas tankar och känslor.

2: Jag började inte onanera fören långt senare. Jag var länge förvirrad och undrade hur tjejer skulle göra när de onanerade. Hur killar skulle göra visste jag, men som tjej, skulle jag stoppa in ett finger och simulera sex? Det fanns ingen information att hämta, och jag vågade inte ens fråga KP:s kropp och knopp i rädsla för att det skulle kunna spåras tillbaka till mig. För det där med flickor och onani var ju inget bra. Jag tycker att bilden jag har fått från samhället om kvinnor och sex har berövat mig många år jag kunde använt för att utforska min kropp, vad jag kan göra med den och vad jag gillar.

3: Första gången jag såg en porrfilm var tillsammans med en kompis i gymnasiet. Detta eftersom vi insåg att många i vår omgivning dagligen konsumerade det. Det var en jättedålig porrfilm, och jag tyckte inte alls om den, men blev ändå lite kåt. Jag kollade inte mer på porr igen förens för ungefär ett halvår sen, och om jag kollar tänder jag mest på lesbisk porr.

4: När jag var i tonåren försökte jag en gång att ansa könshåret, men det gick inte så bra. Jag har sen dess aldrig tänkt tanken på att raka mig och har aldrig brytt mig om vad de jag har sex med har tänkt om det. Om de inte gillar det så är det ju deras problem.

5: Jag har länge brottats med begreppet oskuld, och även om jag tidigt accepterade att sex är allt från petting så har jag svårt att se det meningslösa petting jag upplevde en gång som 13åring som en förlorad oskuld. Var oralsexet jag hade som 16åring en förlorad oskuld? Eller var det första gången jag hade en kuk i fittan straxt innan jag fyllde 18? Det är först på senare tid som jag har insett att det var en idiotisk diskussion, eftersom jag inte har förlorat någonting alls.

6: När jag tänker på att skaffa barn i framtiden oroar jag mig ofta på hur jag ska kunna uppfostra dem könsneutralt, utan att mina egna idiotiskt inbyggda värderingar kommer i vägen. Jag oroar mig också hur jag öppet ska kunna diskutera sex, snippor och snoppar på ett naturligt och inte krystat sätt. Hur jag ska kunna uppfostra barnen utan att låta dem påverkas av den normativitet som problematiserar flickors sexualitet och delar upp människor i två kön som om de vore olika raser?

7: Jag är i ett långdistansförhållande vilket gör att jag är i väldigt stor brist på närhet, och det enda sex jag har är med webcam på. Jag tänder sjukt mycket på att min partner tittar på mig, även om jag oftast är lite obekväm till en början. Jag tycker det kan vara minst lika hett att se min partners ansiktsuttryck under tiden som att se henom tillfredställa sig själv.

8: Jag delar just nu rum med en person, vilket gör att ensamma stunder för onani och webcamsex är väldigt begränsade. Det får kastas in när jag vet att rumskompisen är i duschen en halvtimme, eller borta två timmar på träning. Känns väldigt uppstyltat och skulle föredra att kunna vara mer spontan.

9: Jag började fundera för ett halvår sedan om jag egentligen skulle trivas bäst att leva polyamoröst och har bollat argument som svartsjuka, trygghet och liknande fram och tillbaka. Innan jag hittade RFSU:s lilla häfte om ämnet var jag mycket förvirrad över vad det hela ens innebar eftersom Wikipedia bara gjorde mig ännu mer förvirrad. Jag har fortfarande inte hittat något svar på frågan om jag är det och har svårt att våga kliva ur tvåsamhetsnormen för att pröva, men gillar idén med kompissex och skulle gärna ha en sexuell relation med en vän. Det som drar mest är tillgängligheten; att det finns andra att ha sex med när partnern inte är där eller inte vill.

10: Jag har bara kommit tillsammans med partner genom att rida, men tycker ändå att bakifrån är den allra skönaste ställningen. Då kan man verkligen känna och fokusera på penetrationen. Gillar inte att stimulera klitoris under tiden även om jag aldrig har kommit utan klitorisstimulering. Målet med ställningen blir då självklart inte att komma, men tycker att det kan vara så jävla skönt ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".