Foto: Rafael Edwards/FlickR/CC BY-NC-SA 2.0
Tio saker om min sexualitet

"Våld hör inte ihop med sex, utan det ser man i krig"

Dagens tio saker är skrivna av signaturen Ambivalent, 23 år.

1: För det första så är jag ingen sexuell varelse. Jag förstår mig inte på konceptet sex och inte heller konceptet kärlek. Jag önskar att jag tyckte att det var en normal del av livet och att det kunde vara något att se fram emot men jag har faktiskt svårt att förstå det. Men konstigt nog kan jag prata öppet om det och gör det också.

2: Alla människor måste få beröring. Så sure att det är grymt skönt att ligga nära någon. I mitt fall har det utspelat sig tre gånger att man blir intim. Alla tre gångerna har gett sådan absurd ångest i efterhand.

3: Att vara tjej idag verkar ju bara handla om att man ska ha rätt till sexuell frigörelse och att sex ska vara så naturligt och enkelt. Sorry, för vissa av oss är inte livet gjort på det sättet. Enligt mig känns det där bara som tjat. Visst att vi tjejer ska ha lika mycket rätt till njutning, men tjat, tjat, tjat.

4: Egentligen borde man väl utnyttja att gå till ungdomsmottagningen och prata med dem. Säga att så fort man försöker något med någon är det som att hela kroppen drar ihop sig och man blir torr som en öken, överallt. Det blir till och med svårt att blinka. Totalt obegripligt, och totalt obehagligt.

5: Av någon anledning så är de män som man fastnat för hittills redan avlidna. NEJ, jag tänder inte på lik, men det är något med den gammaldagscharmen. Hatt och pressveckade byxor, ett charmigt leende och ett välvårdat språk och man blir lite skakis i knäna...

6: Bara för att det är så svårt med sex så är det något som man enkelt drömmer om. "Tänk om..." är en klassisk tanke. Men det blir ju aldrig tänk om, för att det är lättare att låta bli, eller se till att misslyckas med sitt ragg.

7: Läsa om det gör jag. Slash-fics på internet, fanfics med Mature som klassificering. Sådant där som man kanske borde låta bli, men har någon skrivit sex, då kan man faktiskt läsa sex. Börjar dock bli lite trött på alla kink, skulle vara skönt med folks om bara kunde skriva om hederligt man-kvinna, "som det ska vara".

8: Titta på sex ger mig dock ingenting. Blir så oerhört kritisk att det blir nästan löjligt. Visserligen lite kritisk när jag läser också, särskrivning på fel ställe eller konstiga ordval kan vara helt avtändande.

9: Kan tända av på en millisekund. Ett felsteg och allt är förstört. Tänder visserligen på lika snabbt, men med en evinnerlig känslo-bergodalbana så blir det inte kul för någon part.

10: Okej, en dröm då. Är sådan att man går med på mycket mer än man borde. Brukar se mig som öppen för förslag, men något man själv tänker på är att vara den där heta tjejen som ger killen sina drömmars natt. Helt våldfritt(våld hör inte ihop med sex, utan det ser man i krig), men han ska njuta så att han inte minns något dagen efter...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".