matilda youtubar

Följer female to males fascinerande resor

Vad slentriansurfar du på när du är inne på youtube? Jag trodde jag var ensam om det här, men igår när jag pratade med min vän Cissi visade det sig att vi båda brukar snöa in på samma sorts youtubekanaler då och då.

Jag pratar om kanaler där man kan följa FTM:s, alltså female to males. Personer vars biologiska kön är kvinna, men som känner att de är en man i fel kropp.

Oftast kan man följa deras resa från att de har beslutat sig för att korrigera sin kropp, till att de gör en så kallad "top surgery" där brösten tas bort, och sedan börjar ta testosteron och får mörkare röst och mer kroppsbehåring.

Jag tycker det är fascinerande och fint att se att det finns så många modiga människor där ute som öppet vill dela med sig av sin historia och berätta om sina känslor och tankar kring detta. Det kan säkert vara ett stort stöd för andra personer som behöver det men inte vet vart de ska vända sig.

MeikoElias är en flitig videobloggare som är väldigt engagerad i transfrågor och ofta svarar på tittarnas frågor och funderingar.
KyFord visar öppet i sin videokanal när han tar av bandaget och får se resultatet av sin "top surgery" för första gången, berättar om hur det är att ta testosteron och har många kloka tankar som han delar med sig av. (Och är väldigt söt, jag är lite kär).

Igår hittade jag Ryan Cassata, som föddes som Sarah men bestämde sig redan vid 15 års ålder för att korrigera sig. Så ung, men väldigt vältalig kille som föreläser på olika skolor om transsexualism, och har dessutom vunnit Harvey Milk Memorial Award of 2011. Kolla in hans videor och bli lika imponerad som jag!

/Matilda