Matilda tipsar

Dokumentär om Birgitta Stenbergs vilda liv

Här är en film jag verkligen ser fram emot att se!

Så här skriver Victoria Greve om Birgitta Stenberg och filmen på estrada.se:

"Det fanns en tid långt, långt före vår då alla riksdagspartier vill gå i Prideparaden, en tid då homosexualitet just blivit avkriminaliserat men fortfarande betraktades som en sjukdom. I den tiden, precis efter andra världskriget, reste den artonåriga gymnasisten Birgitta Stenberg till Paris för att skriva poesi och hänga med andra konstnärer, prostituerade och knarkare. De erfarenheter som hon samlade på sig där blev stoff till en lång författarbana. Så småningom började hon också skriva självbiografier. Den första: “Kärlek i Europa” kom 1981 och har följts av fler.

Birgitta Stenberg skrev om sina flickvänner, om sin vänskap med poeten Paul Andersson och om livet i samhällets utkanter.

Nu har hon hunnit fylla åttio. Under sin levnad hittills har hon hunnit vara bohem, knarkare, författare, fiskarhustru, biodlare, kommunalpolitiker, drogliberal debattör, queerdrottning, racerförare (!) Och nu kan man även lägga till huvudperson i filmen om sitt eget liv.

För en månad sen var det premiär för dokumentären “Alla vilda” där Birgitta Stenberg reser tillbaka till Frankrike, USA och Italien för att hälsa på sina gamla älskarinnor och älskare. Peggy i Kalifornien som frågar vem Birgitta ligger med nu för tiden, operasångerskan Isabella med intensiva ögon och kaosig lägenhet som aldrig skulle kunna leva öppet i Italien. Och Birgitta Stenberg är lika frispråkig och nyfiken fortfarande."

Längtar efter att få se!
/Matilda