Är det normalt att komma snabbt och hur gör jag för att bli mer uthållig?

Hej, jag är en grabb på snart 18 år. Än så länge har jag en flickvän fast vi är ledsna på varandra allt oftare. Jag tror en del av problemet ligger i sexet.

Grejen är den att jag kommer väldigt fort. Tjejen säger att det inte gör något men jag tror att hon tycker att jag är för dålig i och med att jag kommer så pass fort. Nu är jag nervös när vi har sex för att jag ska komma och jag har börjat bortförklarar mig och undvika sexet ibland. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta itu med det här, om det är normalt att komma så fort (det handlar om ett fåtal minuter).

mvh Gustav

----

Hej Gustav! Att få utlösning snabbt är vanligt förekommande. Och om det kan vara  bra att veta att kuken i fittan inte brukar vara under så lång period. Snarare tvärtom! Vaginala samlag sker oftare under kortare tid än vad många tror.

När det gäller längden på sex finns det olika saker att tänka på. Dels handlar det om att växelverka mer: lite penetration, uppehåll (och här kan du utföra exempelvis oralsex), lite penetration och så vidare. Det är något du kan öva upp själv! Det handlar då om att växelverka mellan intensitet och långsam runkning. Runka tills du är nära att komma, slappna av och fortsätt när kuken mjuknat. Upprepa några gånger tills din orgasm kommer. Efter ett tag kommer du märka att du känner av och kan mer styra din orgasm.

Över till er relation, jag tycker det är viktigt att ni tar upp det här. För om du drar dig undan, bortförklarar dig och undviker situationer märker naturligtvis din tjej det. Förklara varför du känner dig så här. Är du rädd att du inte är tillräcklig, så säg det. Förklara att du vill testa att utveckla ert sexliv!

Lycka till och varma hälsningar, Robert.