Kan jag ställa krav på min KK?

Hej Robert!

Jag har sedan en tid tillbaka haft en kk-relation med en vän sedan innan, Jag fick reda på att han för några veckor sedan hade sex med någon annan, vilket egentligen inte stör mig - istället känns det som en bekräftelse på att han inte är kär i mig. Men grejen är den att han inte skyddade sig, vilket vi inte heller gör när vi har sex. Att han inte har sagt något förens nu stör mig jättemycket. Vi talar vanligtvis om allt och därför känns det knasigt att han inte berättar något. Vad jag vill komma till är att jag känner mig sviken över att han inte sagt något (vilket han inte behöver, men det känns viktigt eftersom det handlar om min hälsa, jag vill inte riskera att få någon könssjukdom).

SÅ om vi nu tar frågorna så vill jag veta

1. Kan man ställa krav på sitt KK?
2. Jag vill fortsätta träffa honom men ändå visa min besvikelse, hur gör jag det?

Tack så mycket på förhand, detta känns för djävligt och jag vore tacksam för svar!

/Besviken tjej

----

Hej besviken tjej!

1. Självklart kan du ställa krav på din KK. Du kan ställa kravet att han tar hand om sin sexuella hälsa, eftersom den påverkar dig (då ni har oskyddat sex). Ni utsätter er för risker såsom könssjukdomar när ni har oskyddat sex och han ligger med andra oskyddat. Så förklara för honom att ni använder kondom hädanefter. Detta för att undvika att du får en tråkig könssjukdom. Alternativet är att ni regelbundet testar er, och att ni har krav på att sex utanför er KK-relation innebär alltid skyddat.

2. Jag tycker du visar att du blev sårad och besviken. När man har oskyddat sex ingår ni ju i en intim handling. Ni är sårbara inför varandra, och då vill du kunna känna tillit. Berätta att han svek er tillit och prata om exempelvis tillit och hur ni ska fortsätta ha en KK-relation. Självklart är det superviktigt att ni litar på varandra.

Lycka till! Varma hälsningar, Robert.