Varför kan han bara komma vid hård penetrering?

Hej!

Min pojkvän sedan ett år tillbaka har svårt att få det att kännas när vi har sex. Han kan i princip bara komma vid väldigt hård penetration. Han slaknar även fort om vi har för långt förspel och kan inte komma igång igen.

Jag gillar väldigt varierat sex: oral, smek osv och känner att gå så rakt på penetration inte riktigt funkar då jag ofta blir uttråkad och därmed inte tillräckligt våt. Detta leder naturligtvis till att de gör ont vid hårt sex.

Jag har försökt prata med min kille om detta men eftersom han bara tror att han kan komma på ett sätt är han väldigt svårövertalad. Det verkar även vara väldigt viktigt för honom att komma vid sex. Jag börjar tappa sexlusten vilket inte känns så kul. Har ni några tips för att vi ska få till det?

/Anonym

----------

Hej Anonym!

Det är inte bra att du börjar tappa sexlusten. Desto bättre är det att du vill ta tag i era sexuella problem.

Det är bra också bra att du har försökt kommunicera. Men det är förmodligen här det tryter. Jag tror det är viktigt att du förklarar hur din kropp fungerar och reagerar. Förklara att det tar tid för dig att vidgas och bli våt och kåt - därmed fungerar inte hård penetration. Prata också om vikten av att vara närvarande vid sex (dvs känna av vad den andra vill, inte vill, hur den reagerar på olika smekningar och så vidare). Jag brukar kalla sådant kvasi-tantra sex.

Kanske kan ni erotiskt egga varandra genom att onanera inför varandra - på så vis kan ni kanske lära er olika sexuella sidor hos varandra. Om din pojkvän kan få orgasm genom onani - så finns det ju såklart möjligheter att få orgasm vid annat än hård penetration.

Kanske ska ni också testa att ha lite ge-och-ta sex eller varannan-gång sex. Alltså på ett mer forcerat sätt stimulera varandras njutning. Be han att inte nudda sin kuk och stimulera dig till högsta njutning. Nästa gång kan du stimulera honom. Jag tror många par hamnar i ett slentriansex efter en tid - vilket i många fall är viktigt att bryta.

Oavsett, lycka till! Hör av dig efter experimenterandet och berätta om det blev någon skillnad!

Varma hälsningar, Robert.

Mer om Frågor om könssmärtor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".