Är det en bra idé att bli KK efter separationen?

Hej! Har nyss tagit slut med min kille. Vi snackar mycket, om djupa saker och har allmänt bra nu som bästa vänner.

Vi har skämtat om att vara KK's. Frågan är om detta är bra? Vi båda gick ut relationen gemensamt, men känslor kan lätt återkomma känner jag och även han med tror jag. Ska nämna det är bådas första kärlek detta förhållande. Det har tagit hårt på oss // Miss T

------

Hej Miss T.

Vad bra att ni kan prata om alla känslor kring er relation. Det kan vara ett skönt sätt att bearbeta vad som har varit och varför det tog slut.

Att vara KK efter en separation, kan som du skriver röra till det med känslor. Speciellt tidigt efter att det tagit slut. Om jag fabulerar ett scenario kan det vara så att en av er känner att en knullrelation funkar fantastiskt medan den andra av er börjar hoppas på att ni ska få en kärleksrelation igen. Samtidigt så känner ni varandras kroppar, är bästa vänner och kanske har fantastiskt bra sex.

Mitt råd är att ni gemensamt pratar igenom fördelar och nackdelar med att bli KK. Det kan exempelvis vara en idé att låta er bearbeta er separation och sedan ta beslutet. Allt för att inte röra till det i känslolivet. Å andra sidan går det alltid att testa vara KK ett tag och samtidigt hålla igång kommunikationen och utvärdera hur det känns. Det viktigaste av allt är ju att ni båda mår bra och finns på liknande villkor i relationen.

Oavsett vad ni väljer, hoppas jag det går fint.

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista