Foto: Meredith Farmer/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0

Säg stopp om inte sexet känns bra

Många sätt att ha sex på har varit tabubelagda genom tiderna. Förr kunde du till och med bötfällas för oralsex och om du hade sex bakifrån. Normen var missionären och för många är fortfarande vaginalt penetrerande samlag det "rätta" sättet att ha sex på. Men samtidigt får många tjejer ont i underlivet av vaginalt penetrationssex och killar kan få prestationsångest samt svikande erektion, så det gäller att kunna säga stopp när det inte känns bra.

Analsex är ett område som fortfarande är relativt tabubelagt, kanske för att man erotiserar en kroppsdel som även kan ses som ganska smutsig. Men saker som är tabu är ofta kittlande och spännande, något du kanske fantiserar om i smyg. Vi får till exempel in många erotiska noveller som innehåller just analsex.

Oavsett vad du har för typ av sex ska det inte göra ont. Om du känner obehag eller olust, avbryt och gör det annorlunda eller testa något du gillar i stället. 

När det gäller analsex handlar det om att ta det lugnt och använda rikligt med glidmedel. Läs gärna min analpraktika för att förstå att analsex ofta handlar mer om intimitet än penetrering. Analsex kan vara allt ifrån lätta smekningar till tungslick och penetrering.

När det gäller vaginala samlag är det även här viktigt att ta det varsamt och använda glidmedel. Båda ska känna sig kåta och tjejen ska vara våt för att kunna njuta av penetrerande samlag. Killar ska kunna slappna av och inte bli uppstressade om ståndet sviker. Om det händer, ta en paus och testa igen lite senare.

Viktigt för alla att tänka på är att klitoris ofta är vägen till ordentlig njutning! Så här får du en klitorisorgasm.

/Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista