Ska jag göra slut för att testa med andra tjejer?

Hej!

Är tillsammans med min första kärlek och vi har varit ihop i snart 4år.

Då jag fortfarande är relativt ung (22år) och inte känner att jag levt ut mina drömmar och tankar så går jag dagligen i tankar på att göra slut och prova på att vara singel.

Vårt förhållande är inte dåligt, den bästa tjejen som finns OM man vill ha ett förhållande men jag är så osäker på vad jag vill. Tror inte jag kan förlåta mig själv om jag inte provar på lite nya saker innan jag känner mig för gammal.

Är så nyfiken på andra tjejer. Någon som varit i samma situation eller har något bra tips?

/Grubblaren

---------

Hej Grubblaren!

Det du funderar på gör nog många kring sin första kärlek. Jag tycker det är bra att du tar dina känslor på allvar och börjat fundera kring relationen och andra möjligheter.

Hur skulle det vara om du tog upp det med din flickvän? Det kan såra och göra ont att diskutera så svåra frågor som attraktion till andra, eller lust att testa andra saker. Absolut, det kan hända att din flickvän blir både ledsen, arg och besviken. Men samtidigt så har du dina känslor. Kanske kommer ni fram till någon bra lösning. 

Det finns olika sätt att tänka kring detta. Jag tänker mig följande scenario:

1. Ni bestämmer er för att öppna upp relationen - dvs tillåts att ha sex utanför er relation. Ni kan båda experimentera på fri hand.

2. Ni bestämmer er för att fortsätta - men även här kan det vara bra att dela intima känslor såsom attraktion för andra och nyfikenheten.

3. Ni bestämmer er för att separera. Det är en möjlighet - och kanske kommer ni hitta tillbaka till varandra, men kanske inte.

Det är svårt för mig att avgöra vad som är bäst för dig och er. Oavsett vad tror jag det är viktigt att du tar dina känslor på allvar.

Varma hälsningar,
Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista