Varför kan jag bara komma genom onani och inte under sex?

Hej Robert!

Jag har alltid haft ett fantastiskt "onani-liv" om man kan säga så. Onanerar ofta och mycket, och kan alltid komma.

Mitt problem är att jag ALDRIG kan få orgasm när jag har sex med en annan person. Nu har jag just börjat dejta en tjej som jag verkligen klickar med: jag känner att jag kan slappna av, vara mig själv och vi har grymt sex - men jag kommer fortfarande inte... det blir alltid samma sak: jag tänker att jag bara ska slappna av, men sen går det "för lång tid" och jag känner att "nu är det dags att få orgasm, eller avsluta". Då tar jag initiativet till att hon ska sluta eller leder in oss på nåt annat (kanske byter ställning).

Känner mig så frustrerad! När jag onanerar vet jag ju exakt vad jag gillar och vad som funkar, men det känns liksom aldrig likadant när jag har sex med någon annan.

Så jag känner mig lite lost. Har du några tips om vad jag kan göra/ tänka på - jag vill ju verkligen komma med den här tjejen!

Tack på förhand!

/Alice in Lesboland

----

Hej Alice!

Vad skönt att du har hittat bra onanipraktik! Det är A och O att lära känna sin egen kropp. Jag har lite olika idéer om orgasm under sex med partner.

  • Sluta inte när det känns som "nu är det dags för orgasm". Fortsätt köra här, och se om det leder hela vägen.
  • Onanera ihop med din tjej. Visa varandra hur ni gillar att smeka er själva. Visa på varandra vad ni gillar. Det kan lätta upp och experimentera.
  • Försök att inte omedvetet låsa dig. Det är lättare sagt än gjort. Men när du blir spänd, nervös eller hetsjagar orgasmen är det lätt att du spänner dig. Detta i sig hindrar orgasmen. Många kvinnor som har haft orgasmproblematik berättar i efterhand att de omedvetet har spänt sig och fokuserat på orgasmen. När de väl är i nuet och njuter av sexet så kan det släppa sig.
  • Lite motsägande mot ovanstående punkt: men försök att inte tänka på att slappna av. Ge dig hän och njut av ert fantastiska sex. Här kan du kanske testa att blunda och tänka på något riktigt erotiskt snuskigt. Fantasin under sex kan trigga igång en ytterligare kåt stämning.

Hoppas detta hjälper dig lite på vägen. Hör gärna av dig och berätta om hur det går!

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".