Varför vill han inte berätta för sin mamma om oss?

Hej Ligga. Jag har ett förhållande med en kille som inte vågar berätta för sin mamma om vårt förhållande. Vi har snart vart ihop i ett halv år.

Jag vet inte hur jag ska hantera det här, skäms han över mig eller kan det bero på något annat? Vad ska jag göra?

Tack på förhand. / Vilsen tjej

-------

Hej Vilsen tjej!

Det är svårt att veta vad som ligger bakom att han inte berättar för sin mamma om er. Jag skulle främst råda dig att prata med honom. Berätta om dina funderingar - du kan till och med ställa dessa frågor direkt till honom. Typ: jag funderar så mycket på varför du inte berättar om oss för din mamma. Jag börjar fundera på om du skäms över mig eller vad det annars ska bero på.

Oavsett vad tror jag att det spelar stor roll för din del. Och du har rätt att få dina behov uppfyllda i en relation. Så berätta vad du känner och om han inte har ett svar, be honom fundera på det och återkom. Det kan vara allt möjligt som påverkar detta - kan han ha en urusel relation till sin mamma? Han kanske skäms över hans mamma inför dig? Det finns flertalet olika anledningar. Men du behöver förmodligen ett svar, så du inte börjar komma på egna anledningar.

Lycka till!

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista