Har jag en svampinfektion?

Hej!

Jag har under de senaste två dagarna haft klåda i fittan och mer flytningar än vanligt. Det är lite ömt vid slidmynningen och svider när jag kissar. Kan det vara en svampinfektion?

Jag hade oskyddat sex för några veckor sedan. Skulle det vara skadligt att ha sex under de närmsta dagarna? Behöver jag göra något eller går det över av sig själv? Jag vet inte om det har något med saken att göra, men har också någon slags infektion i kroppen med ont i halsen och så.

-------

Hej anonym!

När det gäller svampinfektion i fittan, så kan symtomen vara just klåda. Det kan också kännas irriterat som du beskriver, vara lite rodnande och svullet. Vissa får också en grynigare vit och beskrivet som lite torr flytning samtidigt som den kan vara tunn.

Jag tänker på att du beskriver att du har haft oskyddat sex. Därför tror jag det är bra att du går och testar dig. Både att det svider när du kissar och får flytningar är symtom som kan uppkomma vid klamydia exempelvis.

Så gå och testa dig, för att vara på det klara.

Hoppas allt går bra för dig,

varma hälsningar Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista