Ska jag ha sex med min kompis?

Hej Robert.

Jag och min killkompis har pratat om att ha sex, bara för att det är kul. Vi har lätt att prata med varandra och jag tror att ha sex med en vän är bra.

Man kan ju lära varandra massa. Han är på, men problemet är jag vet inte hur det kommer bli efter. Om några månader byter vi båda skola och jag är ganska säker på att vi kommer tappa kontakten. Vad tycker du att jag ska göra? Snälla hjälp!

/kompissex

-----

Hej kompissex!

Bra att du funderar. När det gäller att ha sex med en kompis finns det såklart fördelar - som du skriver känner ni redan varandra massor, ni gillar varandra och kanske känner er trygga med varandra. Bra förutsättningar med andra ord för att våga experimentera och kommunicera kring hur ni vill ha det.

Samtidigt läser jag in en oro hos dig - du vet inte hur det blir efteråt. Kanske oroar du dig att det kommer påverka er vänskap? Du verkar vara säker på att vänskapen inte kommer hålla efter ni byter skola exempelvis.

Det kan vara en idé att ni pratar både om er vänskap och om att eventuellt ha sex innan ni gör något. Det kanske också vara bra att hålla koll på hur ni tänker och känner innan, under och efter. Tillåt varandra att få känna det ni känner. Kanske vill ni bara testa ha sex en gång, och så blir det inte mer. Eller så fortsätter ni vara KK:s, eller bestämmer er för att inte ha sex alls.

Oavsett vad, så lycka till!
Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista