Hur ska jag berätta att jag fejkar orgasm?

Hejsan!

Det är såhär att jag har aldrig uppnått orgasm tillsammans med någon annan då jag är rätt ny på det sexuella planet. Dessutom är jag en smula obekväm vid sex och får presentationsångest. Tycker till exempel att det är jobbigt att smeka mig själv under sex för jag känner mig utittad, kommer dock alltid på egen hand.

Jag har i alla fall fejkat orgasm under oralsexet med en kille som jag nu har börjat inleda en relation med. Han vet dock att jag inte har kommit än under just det penetrerande sexet (han brukar smeka mig samtidigt). Jag vill inte att det ska fortsätta såhär, men vill inte säga något för det känns som att det kommer bli något dåligt av det då.

Ska definitivt sluta fejka, men funderar på att på något sätt "linda in det" i det här med att jag inte kommer under penetrationssexet och att oron över att han kanske känner presentationsångest över detta ger mig svårt att slappna av, eller något. Ja, som sagt, allt är väldigt rörigt och jag mår väldigt dåligt över detta. Vill inte såra honom och absolut inte förlora honom.

/Julia

---------------

Hej Julia!

Din partner vet om att du inte kan få orgasm under penetrationssex - och jag tycker du kan vara rak med kommunikationen till honom. Jag tror att det också kan göra att du kan slappna av och experimentera mer.

Du behöver inte gå in på att du har fejkat orgasm, om du inte vill. Du kan säga rakt ut: jag har haft svårt att få orgasm med någon annan - det är skönt och så, men det går inte riktigt.

Tycker det låter bra det du skriver i ditt sista stycke. Det låter som att du öppnar upp samtalet där, att du oroar dig över att han känner prestationsångest, och samtidigt får du prestationsångest. Det har blivit en negativ spiral. Förhoppningsvis kan ni efter ett sånt samtal börja hitta varandras sexualitet på nytt!

Även om det känns märkligt och jobbigt första gången, kan det vara en bra idé att visa varandra var på könsorgan och på kroppen ni gillar att bli smekta. Även hur, på vilka sätt och hur hårt/mjukt ni vill bli smekta. Som en onaniskola för varandra. Det kommer göra att ni känner till varandras knep och kan bli bättre älskare ihop.

Hoppas samtalet går bra och lycka till framöver! Hör gärna av dig, och berätta hur det har gått.

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista