Ska jag berätta för min pojkvän att jag var otrogen med hans pappa?

Hej!

Jag har ett litet dilemma. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart 2 år nu och jag älskar honom jättemycket. Men under dessa år har jag kanske begått ett misstag.

Efter ca 6 månader började jag och hans pappa flörta lite och vi inledde en liten romans, vilket resulterade med att jag var otrogen med honom. Jag ångrar inte detta och jag älskar fortfarande min pojkvän och jag vill fortsätta mitt liv med honom.

Ska jag berätta det för honom eller ska jag låta det rinna ut i sanden? Jag vill inte vara den som förstör deras relation.
/ kluven tjej

-----

Hej kluven tjej!

Det låter som en oerhört jobbig situation. Att ens partner varit otrogen, bryta mot överenskommelser kring tvåsamhet, gör ont att få reda på. Och det är inte heller vem som helst du har inlett en romans och varit otrogen med. Det är din pojkväns pappa.

Precis som du skriver kan detta förstöra deras relation. Det är nog för de flesta helt otänkbart scenario att ens partner har varit med sin egen förälder. Det skulle nog kännas som ett oerhört svek ifrån både förälderns sida och partnerns. Så jag förstår att du är kluven.

När människor frågar mig om råd kring berätta/inte berätta vid otrohet, så brukar jag ställa följdfrågan: vem vill du berätta för? Är det för att lätta ditt eget samvete?

Om du berättar så kommer det röra upp många känslor hos din partner. I och med det här mailet, så tror jag att du har en del ångest över situationen, och det kan vara bra att dela det här med någon. Antingen så pratar du med någon som du litar på i din närhet eller så rekommenderar jag att gå och prata med en kurator (vid ungdomsmottagningen, beroende på din ålder) eller söka kurator genom vårdcentralen.

Hur du än gör, hoppas jag det ordnar sig på bästa sätt.

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista