Hur märker jag om en kille är intresserad?

Hej Robert!

Jag är en 18-årig tjej som skulle gärna vilja ha lite tips. Jag tycker att det är jättesvårt att veta när en kille är intresserad av mig. För jag om jag är ute och träffar någon så vill jag inte verka för på och kännas jobbig, men ändå vill jag ju visa intresse.

Så, hur märker jag när en kille är intresserad? Killar är så svåra att läsa.

Tack för ett grymt program, kramar/ Tjej 18 år

-----------

Hej 18-åriga tjej!

Det är en stor fråga. Om vi börjar med hur du kan visa intresse:

  • När du är intresserad av någon kan det vara en bra idé att våga möta blicken. Börja prata med personen om något du är intresserad av. Fånga intresset och se om ni klickar! Det kan också vara en bra idé om du är på en uteklubb att dansa tätt intill personen. Jag tror det är bättre att verka på än att personen inte märker av att du är intresserad. Då har ni lagt korten på bordet så att säga!

När det kommer till om en kille är intresserad. Det kan vara svårt att tolka signaler, men om personen pratar med dig och tittar på dig, så finns ju något slags intresse av det. Försök fånga upp det och fortsätt snacka med personen. Är du mycket intresserad kan du lite modigt gå fram och kolla om ni ska hitta på något. Svårt att göra kanske, men du har egentligen inget att förlora på det.

Lycka till!
Varma hälsningar, Robert.

Mer om Raggning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".