Matilda förbereder en rejäl loska. Foto: Sofie Nustad

En spottloska i min fitta

Det har inte hänt mig på flera år nu. Men jag minns att jag var med om det x antal gånger när jag var yngre. Hade det hänt idag så hade jag antagligen sagt till att jag inte tycker det är okej.

Jag pratar om loskan.

När jag var yngre hade jag oftast ganska svårt för att slappna av när jag hade sex. Tilläggas ska kanske att jag bara hade sex med män, och att jag förträngde att jag även var sexuellt attraherad av kvinnor. Så varje gång jag hade sex med en kille, så var det liksom ett kvitto för mig på att jag var hetero. Och därför försökte jag liksom lite för mycket. Jag ville verkligen vara honom till lags. Jag ville vara allt. Horan och madonnan. Härlig och kåt men samtidigt inte för mycket. Så egentligen hade jag oftast inte sex. Jag hade en liten teaterföreställning där jag fokuserade jävligt hårt på att spela en roll istället för att känna efter vem jag egentligen var och vad min kropp ville. Jag var någon annanstans, jag var inte där.

Jag blev oftast inte våt. Jag visste knappt hur det kändes att vara våt mellan benen. Och när skulle man bli det? Under förspelet eller penetrationen?

”Snart kanske han ska stoppa in den, jag måste bli våt nu”. Men jag blev inte det. Jag hoppades att han inte skulle upptäcka hur torr jag var, det kändes så pinsamt. Men oftast gjorde dem det. Kände med handen, och sen, utan förvarning och som om det vore det mest självklara: en spottloska i sin näve som han sedan smetade ut mellan mina ben.

Jaha. Det kanske är sexigt om man själv förmedlat att man gillar det. Men för mig kändes det bara precis som det var, en spottloska i min fitta. Den är inte våt, den funkar inte, den är trasig.

Det liksom spädde på mitt bli-våt-komplex ännu mer. Men jag sa inget, jag tänkte bara att ”jaha, det är väl så man gör om tjejen inte är våt.” Men nej, det är inte så man gör, tycker jag. Om inte tjejen är våt, fråga ”är det skönt för dig? Vad vill du att jag göra?” Inte, ”men vad torr du är, shit” TVIII!

Oftast kände jag det också som om det underströk att det bara var hans njutning som räknades. In och ut, till varje pris. ”Jag måste komma in i dig, så jag underlättar med lite spott här”. På den tiden visste jag inte att det var min fulla rätt att också få njuta, utan penetrationssex. Att be om t ex oralsex kändes för mycket. Hellre en loska där nere än närkontakt med den andres mun.

Har du och din partner kommit fram till att ni båda gillar att bli spottade på i sängen, att ni tycker det är hett? Fine. Men om du spottar en tjej i fittan för att göra henne blötare, prova istället att först fråga vad hon vill och hur hon känner.

/Matilda

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".