Vilket är det säkraste sättet att ha oralsex på?

Hej!

Vilket är det säkraste sättet att ha oralsex på?

/Simon

----

Hej Simon!

När du skriver säkraste sätt, antar jag du menar ur preventionssynvinkel, dvs hur en undviker könssjukdomar. Annars kan du tänka på att ha klippta naglar (om du samtidigt fingrar), suger/slickar försiktigt och är försiktig med tänderna.

Könssjukdomar kan överföras genom olika praktiker som innebär oskyddat sex. Det kan vara genom kontakt munnen, röven eller könsorganen. Det kan också ske genom att könsorgan gnuggas mot varandra. De flesta könssjukdomarna kan finnas utan några som helst symptom.

Ofta överförs könssjukdomar när slemhinnor kommer i kontakt med varandra. Det är inte lika vanligt att könssjukdomar (STI:s) överförs via oralsex. Om personerna du utfört oralsex på haft exempelvis klamydia eller gonorré finns det en risk att detta har överförts. För att göra det säkrare i framtiden kan du tänka på att undvika sperma i munnen om du suger kuk.

Säkraste sätten är att regelbundet gå och testa dig för könssjukdomar, använda kondom vid anala och vaginala samlag samt inte ta sperma i munnen.

Varma hälsningar,

Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".