Hur börjar jag prata sex med min partner?

Hej! Jag har precis träffat en ny partner. Allt som har med naket att göra känns minst sagt en aning skämmigt för oss båda att prata om.

Har ni något knep på hur man kan ta sig an sexprat i början av en relation innan man har lärt känna varann om båda är lite blyga? 

Kram/Generad

----

Hejsan!

I början av en relation är mycket kommunikation och prat lite trevande. Det tar oftast ett bra tag innan många vågar slappna av och känna sig bekväma.

Jag tror det kan handla om småsaker, typ börja prata om hur du brukar prata om sex. En del tycker det är lättare att prata lite distanserat i början: "många gillar ju...", "en del tycker...", och sedan gå in på privata detaljer. Det kan ju också vara att ni diskuterar vad ni gillar för stimuli. Bara att börja ta upp det kan det ju vara avdramatiserande.

Men bra att du vill ta upp sexprat i relationen. Det är ju annars mycket svårare att få reda på vad den andra gillar och fantiserar om. Hoppas ni vågar bryta tystnaden! :)

/Robert

Mer om Frågor om relationsproblem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".