Illustration: Robert Jacobsson

Är jag för trång för samlag?

Jag måste verkligen få veta: har försökt ha sex några gånger men aldrig lyckats, killen kan inte komma in och jag tror jag spänner mig.

När jag har försökt hemma kan jag dock föra in typ en morot eller ett ljus med kondom på, och de kan komma in hela vägen. Kan jag fortfarande vara för trång eller spänna mig automatiskt, eller jag inte tillräckligt upphetsad när jag försöker ha sex tillsammans med en kille?

/Mini

Hejsan Mini!

Det låter som att du spänner dig automatiskt. När du är själv kan du ju föra in ett ljus och en morot hela vägen, men när du ska ha samlag med en kille så tar det stopp. Att spänna sig kanske du gör, för att du är nervös att det inte ska fungera - vilket lätt blir en "ond cirkel".

Ett sätt att slappna av är att ni har väntar med samlaget. Se till att du är riktigt kåt, smek varandra, petta varandra och utför oralsex. Stimulera klitoris (som är ett av de stora njutningsområdena vid fittan). Använd extra glidmedel och ta det försiktigt. Ett bra sätt kan vara att rida killen, där du har kontroll över hur djupt in och vilken takt samlaget sker.

Varma hälsningar,
Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".