"Många förutsätter att man vill ha sex bara för att man gillar att hångla och flörta". Foto: Maja Suslin / SCANPIX
tio saker om min sexualitet

"Det är drygt att bli kåt"

Dagens tio saker är skrivna av en anonym avsändare.

1: Jag har aldrig varit kär i någon. Jag har aldrig velat bli ihop med någon, eller för den delen ha sex, annat är på ett intellektuellt plan, och för att det är det som är "normalt".

2: Jag blir lack varje gång någon pratar om "the friend zone" som ett ställe man inte vill vara. För mig är vänskap det finaste och närmre mig kommer man inte.

3: Jag är tjej och förstår inte vad som gör en kille snygg. För mig ser killar antingen okej ut, eller så är de osnygga. Undantag: de ser androgyna ut. Tjejer å andra sidan...

4: Jag gillar att pussas, mysa och gosa ibland, men väldigt sällan. Och helst inte med någon som är 100% man.

5: Jag kan på allvar inte förstå vad som är grejen med sex. Varje gång jag tänker på att folk jag känner har sex blir jag helt nollställd.

6: Jag tycker att det är drygt att bli kåt för det är bara en småjobbig känsla och jag skulle helst bara bli av med det.

7: Jag ser mig själv som cis och är väldigt feminin, samtidigt så skulle jag inte ha något emot att inte ha ett kön över huvud taget. Gillar bröst, både mina och andras, men själva fittan klarar jag mig utan.

8: Jag tycker penisar är märkliga och ganska fula. Blir lite freaked out av tanken på att de flesta av mina killkompisar har en kuk. Kön i allmänhet är märkliga, men kukar är konstigast av alla. Någon som har stånd i tighta byxor är typ det värsta, för det blir så uppenbart.

9: Trots att jag aldrig velat ligga med någon, eller vara i ett förhållande för den delen, brukar jag flörta ganska mycket framförallt när jag är full. Jag tycker det är kul och det är en del av min personlighet, men många verkar förutsätta att bara för att man gillar att flörta och hångla så vill man ha sex.

10: Jag brukar låtsas som om jag vore sexuell för det är så jobbigt att behöva förklara att jag bara är så här. De flesta verkar inte fatta att det faktiskt finns de som inte vill ha sex. Har fått kommentarer som "du har bara inte träffat den rätta", "va, sex som är så skönt!", och "så... du runkar inte heller?". Den värsta kommentaren var ändå "är du säker på att de inte är för att du blivit våldtagen?". Orkar inte försvara min sexualitet hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".