Varför måste jag spänna mig för att få orgasm?

Hej!

Jag är en 20- årig tjej med ett, för mig, ganska besvärligt problem. Jag kan bara få orgasm om jag spänner alla muskler i mina ben samtidigt som jag stimulerar klitoris. Såhär har jag gjort ända sedan jag först började experimentera med onani i början av tonåren. Min pojkvän frågade mig i början av vårt förhållande varför jag gör detta...men jag hade inget vettigt svar? 

Eftersom jag spänner mig så är "missionären" den enda ställningen som funkar för att jag ska kunna komma med honom fortfarande i mig. (då ligger jag som ett "V"-med benen för att han ska kunna komma åt att penetrera). Annars har jag alltid fått avsluta själv vid sidan om honom. Det suger! 

Snälla ligga med P3, vad ska jag göra? Varför gör jag såhär, är det fler som gör så? Och hur ska jag göra för att sluta? 

Ps. Allt detta "spännande" har gett mig otroligt snygga ben och rumpa som jag ofta får komplimanger för. Om de bara visste hur jag fått dem! ^^ ds. 

Hoppas på ett svar!
Kram! 

//"Spännis"

---

Hej "Spännis"!

Först och främst är det bra att erkänna sina egna trix, och hylla dessa trix! Du har hittat ett bra sätt för dig att få orgasm. Det finns en hel del människor som spänner sig för att nå sin orgasm. En hel del spänner till och med sina tår för att fokusera all energi på sitt könsorgan. Men jag ska försöka ge dig lite nya infallsvinklar.

En del kvinnor som når orgasm endast genom att spänna sig använder sig av olika ställningar där benen kan vara ihop och spända. Andra saker du kan testa förutom missionären är att du experimenterar med olika typer av missionären:  exempel är om du ligger på rygg vid sängkanten och har benen ihop och du lyfter upp benen. Du kan även testa skeden (att båda ligger på sidan där du fritt kan experimentera med spändhet i benen). Om du rider kan du också sträcka ut benen och spänna till.

När du har vaginal penetration, försök att testa positioner där du kommer åt att stimulera din klitoris. Testa att några gånger ha spretande avslappnande ben och få en rejäl klitorisstimulering. Har du en klitorisvibrator? Det kan ge oanade njutningsområden.

När det gäller orgasm är kroppen expert på att gå på rutin, så ett bra sätt att utveckla sin orgasmförmåga är att våga testa och experimentera och vänja sin kropp vid olika sätt att ha sex på. Det betyder att du kanske inte når orgasm de första gångerna du gör något nytt. Därför är det otroligt viktigt att se på sex som något kul - där orgasm inte är målet, utan att själva sexet i sig kan vara god nog! När väl kroppen är van, kan det vara lättare att få orgasm.

Men som sagt att exempelvis spänna sig för att få orgasm är inget ovanligt eller konstigt, som du behöver ändra på. På samma sätt kan en del män uppleva det mycket svårare att få orgasm vid penetration, när det bara är vana att runka. Det blir en annan slags njutningskänsla - och det tar ett tag att vänja sin kåthet till annan typ av stimulering.

Lycka till!
Varma hälsningar, Robert

Mer om Frågor om orgasm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".