Vad snokar du upp om den du vill ligga med?. Foto: Corrie Howell/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Hur snokar du när du vill ligga?

Hur långt går du när du är intresserad av någon? Snokar du upp allt du kan på nätet, och frågar kompisars kompisar vad de vet om hen? Eller bjuder du bara ut personen nästa gång ni ses för att själv kunna avgöra hur hen är?

Jag personligen gör nog lite av allt, typ snokar runt lite på sociala medier och frågar runt lite och försöker ta kontakt med vederbörande när tillfälle ges. Och det är väl ok kan jag tycka. Att få vara lite hälsosamt nyfiken på någon som en vill krypa under täcket med. Men var går gränsen, och när blir det stalking? Och hur känner du inför att någon tar reda på massor om dig för att få komma innanför dina kläder - är det ok?

Jag kan tycka att det känns obekvämt när någon vet för mycket och det inte har kommit från min mun utan via en tredje part eller på facebook. Eller jag kunde tycka så.

Nu är det ju kört med integriteten med tanke på mitt line of work. Men jag styr ju ändå vad jag säger och vad du får veta (oj vad mycket hemlisar jag har ;)..) 
Vad jag försöker säga är väl att jag personligen tycker det är mycket roligare att vara voyeuristen. Och för att återgå till gränsen för stalknig, tycker jag den går när det helt plötsligt dyker upp konstig sms eller mail från okänd eller ”känd” person som inte har koll på vart gränsen går. Typ jag avböjer på ett trevlig men bestämt vis men personen fortsätter höra av sig.

Var tycker du gränsen går i snokandet på ett potentiellt ligg?

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista