Varför är jag torr på ollonet?

Hej!

Har ett stort problem som jag inte vet hur jag ska göra... Förhuden blir torr och spricker. Sprickorna börjar blöda också. Har prövat olika salvor, och det hjälper för tillfälligt. Men om jag inte smörjer tex. innan jag ska sova så är den så torr igen.. Vågar knappt gå på toa, för att det gör så ont.. Hjälp!

/L

----

Hejsan L!

Ofta beror torrhet på att en tvättar sig för mycket eller använder starka produkter. Istället kan du använda duscholja (oparfymerad som är mildare och torkar inte ut) och tvätta en gång per dag.

I och med att du verkar ha kraftiga bekymmer och att det gör så ont, så rekommenderar jag dig att gå till vårdcentral och kolla upp det! Exempelvis kan svamp göra att du får torrare, röd och fnasig hud. Könsherpes kan även göra att du får små sår som gör ont. Så gå och kolla upp det om du har smörjt in och det inte blir en förändring.

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".