Bullar, läxor och lite sexualundervisning. Foto: Good Foundation /Flickr (CC BY-NC 2.0)

Hur vill du att dina barn ska ligga?

3:01 min

Vi på ligga har inte pratat så mycket om relationen mellan förälder och barn. Kanske för att det aldrig känns riktigt aktuellt för programmet. Vi jobbar ju med sex och relationer och då kan en lätt tänka att förälder och barn-relationen inte hör hit. Men så dök det här blogginlägget upp i min feed på facebook: Dear Daughter: I Hope You Have Awesome fucking Sex  och det om något bör ju vi tipsa dig om!

Här hyllar en pappa sin dotters sexualitet
genom att prata om vikten att hon får ta sina egna beslut om SITT sexliv: "Because consensual sex isn’t something that men take from you; it’s something you give" etc . Han vill slå hål på pappa-myten om att skydda sina döttrar ifrån att ha sex för att det skulle vara på killarnas villkor. Alltså det som många föräldrar gör; bäddar in sina döttrars sexualitet i bomull.

I vilket fall tycker jag att alla föräldrar borde läsa detta så det får sig en sund syn på sitt barns sexualitet! Så ta dig en funderare, hur pratar du om sex med dina barn? Eller visa blogginlägget för dina föräldrar för att få dem att fatta att sex är nått bra för dig!

Lyssna även på när Robert var med i P4 Extra och tipsade om hur du som förälder bäst pratar sex med dina barn:


/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista