Hur rakar man sig i underlivet?

Hur rakar man sig i underlivet?? Har du några tips som är bra att veta. 

/Sara

----

Hejsan Sara!

Först och främst vill jag påpeka att könshår är en smaksak. En del upplever att det kliar mycket när håret växer ut och att det kan bli en del irriterade hårsäckar. När det gäller sex finns det en del som gillar det släta - medan andra gillar när det är mer buskigt! Det går ju också att klippa till det.
 

Könshår växer kontinuerligt men bara till en viss längd. Det kommer växa ut relativt fort, man brukar säga att det tar cirka 3-6 månader för det att växa ut fullt ut.

Om du vill raka dig, så mjuka upp håret med en varm dusch först. En rakgel är bra så hyveln lättare går längst med huden. RFSU har en del produkter för intimrakning så att hårsäckarna inte blir inflammerade. Ta det försiktigt och raka långsamt (med jämna drag - inte hafsigt!). Och precis som när killar rakar skäggstubben, avsluta med att skölja med kallt vatten!

Lycka till!
Varma hälsningar, Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista