Han var oskuld, jag erfaren. Kommer han lämna mig?

Hej!

Min pojkvän och jag har varit tillsammans i snart 7 år. Han var oskuld när vi började ses medan jag inte var det.

Jag är så fruktansvärt rädd att han inte får ut det han vill av sitt sexliv eftersom att han endast varit med mig. Jag vill liksom vara tillsammans med honom resten av mitt liv, men tänk om han också vill experimentera såsom jag kunnat innan vi blev tillsammans trots att han säger att han är nöjd.

Tusen tack,

Anna

----

Hejsan Anna!

Det är omöjligt att svara på både för min del och för din del vad som kommer ske i er framtid. Det är också det som är så läskigt med en relation - att framtiden inte går att styra över. Det är omöjligt att lova varandra för all framtid. Detta oavsett om han har mer, mindre eller ingen erfarenhet innan dig.

Jag tror det viktigaste för dig är att fokusera på hur det känns just nu. Ni har vart tillsammans i sju år - och på ditt mail verkar inte som han är missnöjd. Ta upp din fundering och börja våga prata om det med honom. Om han säger att han är nöjd som det är just nu, så måste du våga släppa det.

Det kan ibland bli en låsning i en relation, om den ena går runt och är orolig, svartsjuk och misstänksam. Det tror jag är viktigt att försöka motarbeta.

Varma hälsningar, Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista