Hur håller jag ut längre i sängen?

Hej

Jag undrar om det överhuvudtaget finns något sett att hålla sig längre i sängen som kille? I börjar går det på knappt 2 min sen kan man hålla på förevigat resten av kvällen men är ju ganska pin att komma tidigt speciellt om det är en ny tjej..

Hjälp!

Mvh Anonym så klart!

-----

Först och främst kan jag säga att det är många killar som upplever tidig utlösning och känsliga penisar som ett problem. Det kan upplevas ännu svårare som singel, i och med att med en ny sexuell relation kanske man inte känner sig trygg med - utan snarare att man blir bedömd.

Det man generellt kan säga är att hur känslig och hur snabbt en kille får utlösning varierar från kille till kille och gång till gång, det är bra att tänka på. Ett sätt att se på det är att killar är olika och har olika varianter av känsliga kukar. Du har ju hittat ett sätt - att först komma och sedan köra på... Det kan varieras, med att runka innan.

Det finns alltså olika sätt att se på känsliga kukar och tidig utlösning. En del har skaffat sig egna tekniker för att hålla ut längre. Det kan vara att man som kille försöker att inte koppla sex enbart till samlag. Det är framförallt samlag som kan kännas som att du kommer "för tidigt". Så ett sätt är alltså att variera sexet i form av lite smek, lite oralsex, pause, lite penetration, pause, hångel osv.

Detta kan också benämnas som start och stopp-teknik. Behandlingar som ges till för tidig utlösning ser alltsåolika ut. Det som brukar ges som råd, och som hjälper många är att få kontroll på sin ejakulation. Det kan ske genom knipövningar och start- och stopp-tekniker (runka tills du är nära att komma, avbryta, fortsätta och sedan pausa. Detta fördröjer då utlösningen och gör att du känner att du får koll!).

Men, det finns också annan hjälp. Du kan exempelvis vända dig till din vårdcentral eller om du bor i en storstad ett sexualmedicinskt centrum och utreda dina problem. En del känner sig hjälpta av att gå i KBT-inriktad terapi. Där handlar det om att själv eller tillsammans med din partner få nya sätt att tackla problemet.

Men det viktigaste tror jag är att söka vård, dels för att kunna berätta om din situation, vad du har testat, vad som fungerar/inte fungerar och med professionell hjälp kunna gå vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista