Varför blir min kuk aldrig riktigt hård längre?

Hej! Jag är en kille på 22 år som just nu är singel. Jag hade för bara några månader sedan levt i ett förhållande i över 5 år. Jag och mitt ex hade fantastiskt sex tillsammans och visste båda vad vi ville ha av varandra.

Men nu när jag har sex med andra både under nyktra och onyktra förhållanden blir jag alltid så nervös och kuken blir aldrig riktigt hård utan mer "vinballig" Vad ska jag göra, vill kunna ha bra sex med andra som jag hade med min förra flickvän! Tack för ett kanonprogram ni gör det lättare att bomma igen timmarna på jobbet!

Kram B

----------------

Hej B! En ständigt hård och ståndaktig kuk är ett ideal som är problematisk. Idealet gör också att en hård kuk ses som en symbol på manlig sexualitet - något som är svårt att leva upp till i alla sexuella tillfällen. Det är många som precis som du upplever en kuk som är lite svajig och svår att lita på (det vill säga att nervositet och prestationskrav gör att den slaknar).

Den stora skillnaden med att ha sex med nya personer och en person som du haft längre relation med är trygghet. Att vara tillsammans med någon i över fem år gjorde förmodligen att du släppte på garden och både nervositet och prestationskrav sänktes. När du väl är med en ny person (one-night-stand eller första dejterna) kan göra vem som helst lite fumlig, stressad och ängslig. Inre tankar påverkar faktiskt kukens erektion.

En del killar som har svårt i tid och otid att få upp den, kan få till det bättre om de förklarar - oj, nu blev jag så nervös. Det finns ju så mycket ni kan göra med en halvhård kuk också. Ge inte upp och tänk "SHIT SHIT SHIT, NU SLAKNAR DEN" <-– Det gör att du kommer få svårare att komma igång. Se istället till att hålla uppe kåtheten och kyss, smek, utför oralsex och låt det ta den tid det tar. Om du ser bort ifrån möjligheten att få penetrera (vilket oftast behövs en hård kuk till) så gör det inte heller så mycket om du inte lyckas få upp den.

Hoppas du fick dig några nya tankesätt
och hoppas det löser sig för dig framöver! Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista