En ny bild av romantik tack!.Foto:ihave3kids (CC BY-NC-SA 2.0)

Efterlyser bra icke-normativa Rom-Coms!

Igår kväll insåg jag att jag typ kollat igenom alla bra serier och filmer som finns på en sådan där betal-filmplattform. Och eftersom jag inte har TV så är det liksom just på sådana plattformar som jag får all min underhållning.

Och på grund av att all min vanliga underhållning alltså var slut, gjorde jag något för mig ovanligt. Jag kollade på två stycken Rom-Coms på raken!!! Jag känner mig nästan lite smutsig, och behöver därför erkänna det här för dig. Jag matades alltså i typ över tre timmar av schablonbilder av vad en relation bör vara, och hur dåligt vi kvinnor mår om vi inte har en man som bekräftar oss i våra liv!

Buhu, buhu! Ok, jag vet det är ett fritt val att kolla på sådana filmer! Men, vafan? Finns det inga Rom-Coms med genusperspektiv?

Om inte så efterlyser jag det nu! Du som är vettig filmskapare, kan du inte slänga ihop en rulle där könsrollerna och tvåsamheten inte är så betydande, men som har en komisk ådra som får en att känna glädje i slutet?

Pretty please?
/Hanna

PS. Vad tycker du? Kommentera gärna om jag har helt fel, eller om du kanske har ett förslag som passar min smak!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".