1 av 2
Hur stor är rädslan för 28 små piller? Foto: Amber B McN/CC BY-NC-ND 2.0/Flickr
2 av 2
P3 Nyheter vill höra in åsikt! Foto: Print screen P3 Nyheter/ sr.se

Är du rädd för p-piller?

Igår rapporterade våra kollegor på P3 Nyheter om att en fjärdedel av alla unga kvinnor som gör en abort, har gjort det tidigare. Anledningen tros vara att många väljer bort p-piller på grund av dess farliga biverkningar.

Vad som oftast uppmärksammas är risken för blodpropp. Vi har tidigare skrivit om vad det snackas mer sällan om, nämligen att tjejer kan tappa sin sexlust om de äter p-piller.

Och så har vi pratat med 19-åriga Hanna som helt tappat suget på grund av sina p-piller.


Vad tycker du? Är du rädd för p-piller? Kommentera gärna och klicka här för att vara med i diskussionen hos P3 Nyheter, och för att se vad andra tycker.


Mer om P-piller
Vad finns det för alternativ till p-piller om du inte nöjd? Hur tar man upp det med sin barnmorska? Kristina Ljungros är förbundsordförande för RFSU och berättar om preventivmedel som saknar hormoner.

Det har både utsetts till en av förra seklets viktigaste innovationer och lett till stora rubriker när kvinnor dött på grund av blodpropp. 2010 fyllde p-pillret 50 år, men hur började allt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".