Askfm Foto:Nina Kruse
ROBERT SVARAR

"Hur berättar jag för mor och far?"

Du vet väl att du nu kan du ställa frågor direkt till Robert på ask.fm/liggamedp3 och få ett snabbare svar! Bland annat har denna tjejen ställt en fråga:

 HEJ! Jag (en tjej) har precis börjat dejta en annan tjej:) Jag har inte tänkt på mig själv om bi, utan det har bara hänt. Mina vänner har vart lätta att berätta för MEN! hur berättar jag för mor och far (jag tror pappa kommer va jävligt skeptisk?) MEN JAG VILL BERÄTTA! för hon gör mig så glad!   

Hejsan!

Ibland händer det bara - kärlek slår med snabb kraft. Vad härligt att du har träffat någon du är intresserad av och som gör dig så glad! Det här med att komma ut kan verkligen vara en rejäl pina. Hur ska jag berätta? Hur kommer dom reagera?Vissa väljer att berätta först för vänner och sedan familj/släkt, som du gjort.

Hoppas du får bra stöd där! Det finns inga bra eller dåliga sätt att berätta det på. Vissa gör det genom mail/brev, andra genom ett telefonsamtal, och andra över en kopp kaffe öga mot öga.

Eftersom du tror din fader kommer reagera värre, så kan det vara skönare att ta det med din mamma först.

Lycka till och skriv gärna och berätta om hur det har gått!

/Robert

Fler frågor och svar hittar du som vanligt under fliken Fråga Robert, eller sök efter Fråga Robert i sökfältet. Det kan vara frågor om allt från asexualitet till konkreta tips som hur kan jag onanera bättre?

Så, gå in och ställ din fråga på ask.fm/liggamedP3 eller maila den till liggamedp3@sr.se. Och håll utkik i radion för ett utföligt svar med både Hanna och Robert!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".