Verkligheten & P3 Nyheter uppmärksammar

Barnsex gäller inte bara unga tjejer

Unga killar säljer sig via Qruiser
1:25 min

Barnsex förknippas ofta med unga utsatta tjejer. Men även killar drabbas. I veckan uppmärksammar Verkligheten i P3 och P3 nyheter att unga killar säljer sex på gaycommunitys.

De har bland annat pratat med Tobias. Som 15-åring sålde han sex via sajten QX för första gången, då sökte han egentligen bara närhet men fick en femhundring i handen. Sen fortsatte det. Eftersom det är förbjudet att sälja sex använde han kodord som "generös" i sin kontaktannons.

– Och det funkade väldigt väldigt bra. Det var ett ganska enkelt sätt att få kontakt med män som ville köpa sex, säger han

Verkligheten i P3 har ockås uppmärksammat Niklas som började sälja sex på nätet när han var tretton. Som mest kunde Niklas prostituera sig flera gånger om dagen för att sedan gå tillbaka till skolan. Men när han blev 15-16 år avtog kunderna – han hade blivit för gammal.

/Nina

Lyssna även på vårt eget reportage Det pratas sällan om män som säljer sex

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista