Robert. Foto: Julia Lindemalm

Här hittar du hela livechatten med Robert!

Här är alla frågor som Robert hann svara på under livechatten!

Alla andra frågor är sparade och besvaras kontinuerligt. Håll utkik här på sajten, eller på torsdagar klockan 23.07, när det är dax för Fråga Robert.

Tack för alla fantastiska frågor! Och P3 med Sofie Nustad för att vi fick hälsa på i sändning!

Robert: Om 14 minuter kör vi igång! Ska ladda med kaffe!

09:46, 5 February 2014

Robert: Nu kör jag igång!

10:00, 5 February 2014

David: Vad bör man göra om man har fått knottror eller utslag efter man har rakat penisen?

Robert: Hejsan David!

Det är vanligt att det kan bli lite utslag efter du rakat pungen och kuken. Tips är att använda återfuktande efter du rakat dig - och att använda rakningsprodukter som är gjorda till underlivet. Det finns att köpa på apoteken - så att du inte sliter på själva huden som är känslig. Utslagen/röda prickarna försvinner alltmedan tiden går.

Varma hälsningar,

10:04, 5 February 2014

Benji: Min flickvän fick nyligen missfall och det tog hårt, på framför allt mig. Flickvännen hade mer eller mindre redan bestämt sig för abort ändå. Problemet är nu att vi sakta men säkert glider ifrån varandra. När vi pratar om det börjar vi bara bråka och jag orkar inte med det mer. Vi verkar liksom inte hitta en väg att gå tillsammans. Vad ska man göra? Hur hittar vi en väg? Är det ens värt det längre eller ska man bara avsluta det innan det tar knäcken helt på oss båda?

Robert: Hej Benji. Missfall väcker många känslor och tankar - och i ert fall är det mer komplext. Jag läser in att du inte ville att hon skulle göra abort - något som hon bestämde sig för. Det är något ni behöver prata igenom.

Mitt råd är att ni behöver prata igenom det ordentligt - och du kanske också behöver bearbeta känslorna efter missfallet?

Försök ta upp med din flickvän att du behöver reda ut allting med henne, att du vill prata igenom och att du märker att ni glider isär. Det går inte att strunta i allt och undvika att kommunicera. Så mitt korta råd är att fokusera på att börja prata ut - utan att ta något beslut riktigt nu. Maila gärna liggamedp3@sverigesradio.se om du vill ha mer råd! //

10:14, 5 February 2014

lucy lester: Hej jag är polyamorös och tycker det är väldigt svårt att förklara det för alla jag börjar träffa. Många förstår inte och blir något skrämda eller nästan upprörda. Hur gör en för att inte bli för rädd för att förklara sin sexuallitet? Och hur ska en förklara?

Robert: Hejsan Lucy Lester!

Din beskrivning är inte ovanlig - utan något många polypersoner stöter på. Vi har en stark norm i vårt samhälle om tvåsamhet - vi förutsätter att alla ska leva i par i en kärleksrelation. Den normen bryter polyamourösa mot - vilket märks i form av att personer har fördomar om personer som lever ickemonogamt.

Mitt tips är att alltid stå upp för sig själv och inte ta skit. Det är inte heller ditt ansvar att utbilda människor att vi kan leva på olika sätt. Jag skulle också ha hänvisat till texter/tidigare reportage vi har gjort om ickemonogami på vår sajt /Robert

10:23, 5 February 2014

anna: Jag har nästan fått svårt för att ligga med min partner, fast jag tycker hen är bra i sängen, sexig och fin att kolla på. Vad kan det bero på?

Robert: Hej Anna!
Har det alltid vart så med din partner? Är det något som har förändrats? När började det bli så här? I tidigare relationer, brukar det bli så för dig?

Det kan vara så att du har minskad sexlust som gör dig osugen? Skriv gärna mer utförligt så kan jag svara bättre /Robert

10:26, 5 February 2014

Jonas: Hej Robert! Min partner jocke tycker inte om att ha analsex men jag vill jättegärna testa. Hur kan jag få honom att prova och hur gör man isf. Mvh Jonas

Robert: Hejsan Jonas! Jag tror du först kan berätta om olika typer av analsex - det kan ju inkludera allt ifrån att slicka, smeka, pulla och penetrera analen och rumpan.

Har din partner tidigare negativa erfarenheter av det? Hur skulle det vara att använda en sexleksak? Lyssna ihop på min rövskola kanske: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=5750036 /Robert

10:32, 5 February 2014

Tips: knottror vid raknin: Hej, Jag hörde precis att ni diskuterade knottror vid rakning eller kvistlar. Pealing är det absolut bästa tipset Börja peala det rakade området några dagar efter ni rakat er, då hårstråt är på väg upp så slipper ni att det uppstår kvistlar och räda prickar. Om ni inte har pealing hemma så är det absolut billigaste knepet att precis innan ni hoppar in i duschen blandar ni socker och duschkräm och pealar det område ni rakat några dagar tidigare så hjälper ni hårstråt ut så att det inte väger precis under huden. man kan också sköpa en "skrubb-boll" finns överallt eller "skrubb-hanskar". Lycka till!

Robert: Tack för tips! Diskussionen fortsätter på Liggas FB och instagram!

10:32, 5 February 2014

Anna: Hur får man sin partner att vilja ha mer sex? Händer ungefär en gång i veckan och jag tycker inte det är tillräckligt. Försöker pika han lite och försöker få med han, men då säger han bara att han är trött. När han festat och är påverkad av alkohol vill han ha sex, men inte så ofta annars.

Robert: Hejsan Anna! Jag förstår din känsla - men jag tror inte pikande är rätt - det kan snarare öka en prestationsångest.

Här är det viktigt att prata med varandra i en ickeladdad situation. Fråga om han vill ha mer sex eller har låg sexlust just nu? Känner han sig pressad och stressad? En låg sexlust kan bero på många olika saker - så kanske behöver han förändra något i sitt liv? Det kan ju självklart vara så att han är nöjd med en gång i veckan.

Vi har gjort en HEL del reportage om sexlust och olika sexlust. Gå in på sr.se/p3/liggamedp3

10:38, 5 February 2014

Konfunderad tjej: Hej. Jag är 23år och fortfarande både okysst och oskuld. Nästan alla av mina kompisar är sexuellt aktiva sedan länge, och många är yngre än mig. Jag känner mig alldeles onormal och det känns inte som att någon kommer vilja träffa och vara med någon som r 23 år och oskuld. Samtidigt vill jag fortfarande att första gången ska betyda något och inte bara ske bara för att. Hur normalt är det att man är oskuld vid 23 år?

Robert: Vi pratar om din fråga nu efter låten! Så tune in Sofie med P3! /Robert

10:39, 5 February 2014

Flickan: Jag har börjat träffa en kille som har svårt att få stånd. Han skyller på att han inte gillar att ha kondom, men jag tror att är nervös av någon annan anledning också. Hur kan jag få honom att känna sig bekväm?

Robert: Hejsan!

Säg det du skrev här och lägg till. "Hej, jag har märkt att du har svårt att få stånd, och blir lite nervös av det. Vi kan ha annat sex än penetration - så du behöver inte ha stånd". Få han att känna sig bekväm med att vara naken och i en sexuell situation - så får det liksom bli att kuken slaknar - men det behöver inte betyda att sexet är slut. Lyssna på mer om impotens här på vår sajt om Elias som har svårt att få upp kuken: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=4830251 /Robert

10:48, 5 February 2014

Oskuld till 23: Hej! Jag ville bara svara "Konfunderad tjej". Jag var oskuld till dess att jag var 23 år och hade lite samma tankar som dig. Men sedan träffade jag min pojkvän som är åtta år äldre än mig och han hade inga problem med att jag var oskuld, han tyckte tvärtom att det var positivt. Han tycker det är en härlig känsla att han är den enda jag ha varit med. Så var inte orolig för hur din framtida partner ska ta det. Har denna problem med det så är det inte rätt person för dig.

10:55, 5 February 2014

Anonym: Min kille har länge önskat att få ha mig och en till tjej i sängen någon gång, och jag undrar hur det kommer sig att det ofta är så. Jag känner mig otillräcklig... Räcker inte jag? Vill ju ändå uppfylla hans fantasier, men är rädd att upptäcka att jag likaväl inte hade behövt vara med...

Robert: Hejsan Anonym! Du måste själv vilja ha gruppsex/trekant. Om du känner dig osäker/inte vill - så ska du självklart inte gå med på det. Sex ska kännas kul - och alla ska vara med på det.

Att ha konstellationer av gruppsex behöver inte alls handla om din partner inte tycker du är tillräcklig - utan har en fantasi/vilja att experimentera med sitt sex. Men då måste du ju också vara med på det - och vilja det.

Så fundera ett varv till och prata igenom hur du ser på det.

10:56, 5 February 2014

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista