Min kropp tillhör INTE dig! Varför fattar inte alla det?. Montage: Hanna. Foto:Chrmoe/Flickr(CC BY-NC-SA 2.0)
HANNAS REFLEKTERAR

JAG VILL INTE FÖRMINSKA MITT LIVSUTRYMME!

En kväll i november blev jag grabbad i röven på vägen hem från min improvisationsteater. Jag var på topphumör, som alltid efter ett par roliga timmar i goda teatervänners sällskap.

Men tyvärr skulle det inte hålla i sig så länge....

Jag känner mig glad och sprallig i hela kroppen när jag plötslit känner en hand på insidan av mitt lår som snabbt dras upp mot fittan, för avslutas med kläm på stjärten. Jag hinner inte få tag i killen för han har en cykel som han susar iväg på. Men jag springer efter och skriker så högt jag bara kan!
Sen går jag hem och känner mig uppriktigt ledsen.

Nu är det här långt ifrån första gången det hänt mig. Men just detta tillfälle har etsat sig fast. Varje gång någon kommer lite för nära bakom mig känner jag mig sjukt illa till mods och vill bara springa. Speciellt om det är någon på cykel. Jag har till och med sagt till folk på skarpen, som en surkärring, att de FÖR FAN INTE KAN CYCKLA PÅ TROTTOAREN!!!

Inte för att jag bryr mig om att det cyklar där. Utan för att jag blir rädd och känner mig hotad. Och det är väl inte så att en kläm på röven dödar mig eller ger mig fysiska men. Men det oönskade tafset påminner mig om att min kropp inte är min. Och att om jag inte passar mig, så kanske något värre kan hända med mig och min kropp.

MIN KROPP! MIN, MIN, MIN! Hur fan kan det vara så svårt att förstå? Hur svårt ska det vara att kunna skilja på mitt och ditt, hur svårt ska det vara att skilja på ja och nej? Hur svårt ska det vara att inte begränsa människors livsutrymme?

Jag vill verkligen inte behöva stanna hemma på grund av att det finns ett antal idioter där ute som inte lärt sig vad respekt innebär.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista