Anna Hertzman är på smällen, och berättar hur det känns att vara blivande mamma Foto: Privat

Vår panelmedlem ska bli mamma!

Anna Hertzman om att bli gravid: "Det var en krydda för sexlivet"
12 min

En av våra kära panelmedlemmar har blivit på smällen (något som, ironiskt nog, kom fram under inspelningen till samtalet om preventivmedel och skydd...)!

När jag söker runt på internet om hur det är att bli gravid, får jag inom några sekunder nästan 6000 träffar som handlar om kroppsnojor, gravidmagen och att komma i form efter födseln.

Är det verkligen viktigt?

Lyssna när jag pratar med Anna Hertzman om vad graviditeten gör för fåfängan, om att fisa okontrollerat och vad som egentligen händer med sexlivet när man bestämmer sig för att försöka bli med barn...

/Nina

MER OM GRAVIDITET:

Hanna intervjuar den unga mamman Elin:
Under den här veckan har jag fått äran att spendera lite extra tid, och tränga djupt in i hjärnan på Elin Jönsson som berättar för mig om sitt beslut att skaffa barn som ung. Jag passade på och fråga om sexlivet verkligen dör när man får barn? Och har synen på hennes kropp förändrats efter graviditeten?

Katri Frankenstein behandlar de som lider efter förlossningen:
Bloggerskan Blondinbella bestämde sig för att förlossningen skulle bli den bästa upplevelsen hon varit med om i livet. Men för alla är det inte lika enkelt.
Jag har pratat med Katri Frankenstein om den bortglömda gruppen föderskor som mår dåligt i samband med förlossningen. Men inte innan, utan efter.

Så här skaffar du barn som lesbisk:
När jag var yngre kunde jag ibland oroa mig för mina framtidsutsikter vad det gällde att skaffa barn. Hur krångligt är det egentligen att bilda familj när man är lesbisk? Hur går det till? Det har jag tagit reda på. Jag har träffat barnmorskan Anna Josefsson, som jobbar på Ungdomsmottagningen i Malmö. Det här reportaget är till dig som också undrar, och känner att du behöver guidning.

Argument för och emot surrogatmödraskap:
För ett tag sedan rapporterade Ekot om att Statens medicinsk-etiska råd vill göra surrogatmödraskap lagligt. Vi har tidigare tittat närmare på surrogatmödraskapsdebatten. RFSL, ett lesbiskt par och ordförande för surrogat.nu vill se en utredning av surrogatmödraskap:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista