Kanske ett substitut... Foto: xlynx/flickr/CC BY-NC-SA 2.0
Kanske ett substitut... Foto: xlynx/flickr/CC BY-NC-SA 2.0

Jag skämdes för att jag ville suga kuk

Sug aldrig om du är torr i munnen
3:06 min

Jag har tänkt lite kring det här med hur man snackade om oralsex när jag var liten, framför allt i skolan då. Och hur avsugningar framställdes som det läskigaste i världen. Jag har senare kommit på att det är de ju inte - framför allt är de kanske lite tråkiga om man inte är riktigt sugen på att göra det.

Dessutom säger jag det som måste sägas: sug inte kuk när du är torr i munnen. 

/Maria

På sexualundervisningen i skolan var det tydligt: är du tjej kommer killar kräva av dig att du ska suga av dem. Detta ska du inte behöva göra – du unga tjej – för du vill naturligtvis inte. Du har inget intresse av den manliga kroppen, och det är precis som det ska vara.

I efterhand har jag tänkt mycket på att förutsättningarna för min sexualitet sattes redan innan jag hade hunnit upptäcka den. Att fokus låg på att förbereda tjejerna på snubbarnas OHEJDBARA SEXUELLA IMPULSER och förklara för killarna att ett) det måste för fan lugna ner sig med sin lust och två) tjejer måste man övertala för att få ligga med dem, de har inga egna sexuella önskemål.  

Innan jag ens provat oralsex blev jag tillsagd från dem, som skulle vara de som visste, att jag inte behövde, att det snarare var någonting jag kunde ge till en kille om jag ville vara snäll. Eller rent krass: som jag skulle bli tvungen att göra nån gång.

Istället för att se unga människor som individer som alla kommer upptäcka sina olika sexuella preferenser med tiden – istället för att tydligt lära ut att det viktigaste är att känna efter vad man själv tycker är okej och lära sig verbalisera det – blev budskapet: Du. Ska. Inte. Behöva.

Med det i ryggen var jag självfallet ganska nervös när jag för första gången skulle suga kuk. Jag var så jävla skamsen – för jag var inte direkt motvillig. Jag var ganska nyfiken. Hur skulle det smaka? Hur skulle det gå? Var det så hemskt som jag fått för mig att det skulle vara?

Och när jag väl hade den SKRÄCKINJAGANDE manslemmen i munnen för första gången blev jag mycket förvånad: jag tyckte det hela var ganska intetsägande. Det var varken fantastiskt eller obehagligt. Mer fysiskt ansträngande och tråkigt, än något annat. Det tog tid innan chocken la sig.

Ja, och idag kan jag tänka på det där och skratta. Både åt min lamslagna rädsla och min förvåning över tråkigheten. För är det nåt jag lärt mig om att suga kuk så är det detta: är det inget i situationen eller personen som får dig att känna dig engagerad i det du gör så är det inte så kul. Men! Är det nånting som kickar igång dig – må det vara förälskelse, ren prestationslusta eller ren och skär kåthet kan det vara mycket roligt.

Dock! finns det ett tillfälle där jag tycker man ska låta bli – även om man är sugen – och det är om man är riktigt torr i munnen. Då blir det bara smärtsamt för alla inblandade. Alternativt får man dricka en satans massa vatten före och invänta en normalfuktig munhåla innan man kör igång. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".