Fråga Camilla: Killarna jag ligger med får inte utlösning!

5:04 min

Hej Ligga med P3!

Jag heter Madeleine och är 19 år. Jag förlorade oskulden med mitt ex för flera år sedan och vi hade ett långt förhållande där vi utforskade och testade en massa saker tillsammans, och vi hade sällan problem som impotens eller att utlösningen för honom uteblev. Vi gjorde slut för ungefär 1,5 år. Sedan dess har jag legat med tre olika personer, men något märkligt har vid varje tillfälle och person inträffat: killen får aldrig utlösning.

Jag börjar undra om det kan ha med mig att göra? Kan min sexuella prestation påverka killens chanser att komma eller har jag helt enkelt fått en förbannelse över mig haha?

 Kram från Madeleine

 

När vi pratar om manlig utlösning behöver vi skilja på utlösning och orgasm, ofta sammanfaller det men behöver inte göra det. Vissa män får ofta utlösning men inte orgasm medan andra får orgasm men inte utlösning. Utlösningen innebär att sperma kommer ut ur urinröret och orgasmen är när det uppstår rytmiska sammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen. Ofta uppstår det samtidigt en känsla av välbefinnande i samband med detta. Man kan också få orgasm och utlösning fast utlösningen inte kommer ur urinrörsmynningen, så kallad retrograd ejakulation. Retrograd ejakulation kan uppstå vid olika medicinska tillstånd eller vid medicinering och innebär att sädesvätskan leds upp i urinblåsan vid utlösning. Hur orgasm och utlösning samspelar och hänger ihop är alltså rätt komplext.

Sexet hänger sällan på hur ena parten presterar. Vanliga orsaker till utebliven orgasm eller utlösning kan relateras till att inte vara trygg med den man ligger med eller oro över att inte prestera. Om ni inte har legat med varandra många gånger kan utebliven utlösning bero på att ni inte hittat fram till ett sätt att ligga som passar er båda. Om det händer igen, kan ni prata om det så att ni vet vad ni kan göra som ni båda gillar? Det är bra att inte stressa och pressa fram en orgasm eller utlösning, det ökar oftast oron för att inte prestera och kan göra det svårare att slappna av och nå klimax. Prova att lek och utforska er fram till ett sätt att ha sex som ni gillar

//CAMILLA