Penisring. Foto: David Prasad/CC BY-SA 2.0/Flickr
Penisring. Foto: David Prasad/CC BY-SA 2.0/Flickr
Frågor och svar

Fråga Camilla: Hur funkar en penisring?

Hej. Jag är singel sedan en tid och är just nu inte så aktiv för att genast hitta en ny partner men sexbehovet är ju lika stort som tidigare dvs jobbar typ mycket på egen hand just nu. Blir förstås en del porr också och ser då ibland någon form av ”ring” runt kukroten på en del killar. Är det något som typ förhöjer eller förlänger njutningen? Hur gör man? heter det något speciellt? Var kan man isåfall köpa en sån? 

Hälsar
Niklas

Svar: Det låter som det är en penisring du har sett. Den sätter man runt kukroten eller runt kukrot och pung. En penisring är en sexleksak eller sexhjälpmedel som har som uppgift att hålla kvar blodet i kuken för att göra ståndet hårdare eller göra så att ståndet inte slaknar. Många med kuk tycker det ger en skön känsla och ökar känsligheten i kuken.

För bäst resultat är det viktigt att hitta rätt storlek. Ringen ska sitta tätt så att den inte åker av men inte för tight så att det gör ont eller känns obehagligt. Mät diametern på ståndet med måttband. Penisringar i silikon kan träs på både i slakt och erigerat tillstånd medan penisringar i metall behöver träs på i slakt tillstånd. Man bör inte stoppa blodflödet längre än 20 minuter då det kan skada vävnaden i kuken.

Det finns penisringar med vibratorer eller andra extrafunktioner som kan vara skönt både för bäraren eller eventuella partners. Ringarna är en billig sexleksak och går att hitta på internetshopar, sexleksaksbutiker och på apotek.

//Camilla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".