sms Foto:woohoo_megoo/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0
sms Foto:woohoo_megoo/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0
Frågor och svar

Fråga Camilla: Lär dig sexta!

Hej! Jag och min pojkvän sen några månader har just nu ett långdistansförhållande. Han har flera gånger blivit väldigt kåt och initierat något slags "sextande". Han börjar skicka att han är kåt, kanske någon bild på hans stånd men vissa gånger har det gått ända till nakenbilder och korta texter om vårt sex eller saker han vill göra med mig, som att slicka mig, trycka upp mig mot väggen osv. Vet inte riktigt hur jag ska agera, blir typ generad och osäker. Blir oftast även upphetsad och jag vet att han väntar sig och vill ha sexiga svar tillbaka, men känns så onaturligt för mig att skriva så erotiskt. Känns inte som att jag skulle få fram känslan utan bara verka fånig. Hur gör jag för att skriva upphetsande? Vad ska jag göra?

Felicia 19 år

Svar: Sexting innebär att skicka texter, bilder eller filmer med sexuellt innehåll via mobiltelefon och är en typ av sex många ägnar sig åt. Är man sugen på att testa sexting men känner sig generad eller obekväm att skriva erotiskt kan ett sätt vara att börja med att svara positivt på det den andra skickar/skriver exempelvis "det du skriver verkar verkligen härligt...". Det går också att vara mindre explicit genom att berätta vad man tyckte om när man senast hade sex med personen eller att göra mindre tydliga anspelningar på sex.

Här kommer några tips:

- berätta om en situation där du och personen hade sex t.ex. ”jag gillade verkligen när du…” eller ”jag blir våt/kåt/hård när du…."

- beskriv kroppsdelar eller skicka bilder på kroppen. Bilderna kan vara mer eller mindre explicita. Att dölja erotiska kroppsdelar med handen, hår, tyg eller saker kan också vara hett.

- beskriv vad du vill att ni gör med varandra, använd beskrivande ord (adjektiv)

- berätta om en sexuell fantasi du haft

- berätta vad du gör/gjort t.ex. ”jag kom nyss och tänkte på dig” eller ”jag såg nyss en superhet grej som fick mig att tänka på dig”

- skriv om sextips du tänkt du vill prova eller ett klipp/bild du själv tycker om

- ställ frågor ”vad skulle du säga om att ha sex (på den här platsen/på det här sättet)” eller ”vad är det hetaste du vill göra när vi träffas”

- använd humor och ha roligt! Det gör inget om inte alla meddelanden känns heta.

När man skickar bilder till varandra kan det vara bra att tänka på att det inte går att kontrollera hur bilden används eller sprids när den skickats iväg. Ifall man är osäker på hur bilden kommer att användas kan man tänka på att ta bilder där inte ansiktet syns eller bara skicka bilder som får spridas. Det går också att använda appar där bilder inte sparas.

//Camilla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".