Par. Foto: Alex Dram/flickr/CC BY-NC-ND 2.0
Par. Foto: Alex Dram/flickr/CC BY-NC-ND 2.0
Frågor och svar

Fråga Camilla: Hur introducerar jag nytt i sängen?

Vi har fått en lyssnarfråga som handlar om vad man ska tänka på när man introducerar något nytt i sängen. Läs svaret från Camilla här.

Fråga: Tja, vad är viktigast att tänka på när man ska introducera något nytt i sängen, förutom det självklara att se till att båda parterna är med på det. Hur ska jag gå till väga om jag t.ex vill testa att ha spontantsex någon annanstans än sängen? Blir ju inte spontant om vi pratat om det innan, samtidigt som det inte känns rätt att bara rusa fram och köra utan att hon är förberedd :)

Svar: Kul att du är sugen på att testa något nytt! Ett sätt att introducera nya idéer är att börja prata med din sexpartner om vilka fantasier ni har. Kanske börja med att fråga om hennes fantasier, fråga om din partner har tänkt på något hon skulle vilja testa. När ni pratar om fantasier kan du också berätta om någon fantasi du själv funderat på. På så sätt får du både veta din sexpartners fantasier och kan kolla av reaktionerna du får på dina egna fantasier. Kanske blir ni sugna på varandras idéer? 

När det hettar till och du märker att det börjar bli sex på gång kan du också testa att säga ”jag skulle vilja testa det här… är du på?” eller ”ska vi prova att…?” och ge ett förslag. Ett annat tips är att själv ta initiativ och t.ex. börja kåta upp din partner när ni är på en oväntad plats eller i en oväntad situation. Läs av reaktionerna och testa försiktigt ifall du är osäker på om hon gillar det eller inte. Have fun!

/Camilla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista