ljus. Foto: Theophilos Papadopoulos/Flickr/(CC BY-NC-ND 2.0)
ljus. Foto: Theophilos Papadopoulos/Flickr/(CC BY-NC-ND 2.0)
Frågor och svar

Fråga Camilla: Dålig känsel i kuken gör sexet tråkigt!

Fråga: Hej. Jag har ett litet problem angående min kuk. Det är inte så att jag inte får upp den vid sex utan det är så att sen inte känns så mycket...

Fråga: ...Hej. Jag har ett litet problem angående min kuk. Det är inte så att jag inte får upp den vid sex utan det är så att den inte känns så mycket, för mig själv alltså. Har mer och mer börjat känna att sex blir mer och mer ointressant pga detta. Kan man göra något åt saken? Har en teori att små kukar är mer känsliga än större. Ligger själv på den större sidan /mvh Båten

Svar: Hej Båten! Har det här kommit nyligen eller har du alltid tyckt att sex inte känns så mycket?

För kukens känsel har storleken ingen betydelse, mig veterligen. Det är inte ovanligt att sex med andra inte känns så mycket som om man själv onanerar. Det kan handla om att man är väldigt fokuserad på att ge den andra njutning och glömmer bort sin egen eller att man har sex på ett sätt som inte är tillräckligt stimulerande för en själv.

Vilket sex är det som känns tråkigt? Ibland är det bästa sättet att göra sex roligt och intressant, att helt enkelt prova att ha sex på andra sätt. Ta in någon leksak eller om du tycker det är härligt att onanera kan du prova att visa din sexpartner hur du brukar göra.

För att göra sexet tillräckligt stimulerande kan du prova att varva onani med annat sex eller utforska vilka sexställningar som känns mest för kuken. En del använder kondomer som innehåller olika medel som ökar blodcirkulationen vilket också kan ge mer känsel. Ifall du använder glidmedel när du har sex kan du testa att ta mindre glid för att få friktionen att minska – mer friktion brukar göra att det känns mer.

Glöm inte heller att det finns andra ställen på kroppen som också är härliga och känsliga för beröring. Området kring anus, liksom insidan av låren och ljumskarna är väldigt känsliga. Ett annat tips är att fokusera mer på din egen njutning. Mycket av njutningen kommer med våra tankar och kan öka genom fantasier eller genom att fokusera på och vara uppmärksam på sensationerna när du har sex. Hälsningar Camilla!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".