Hur blir jag bekväm med BDSM? Foto: Javier Pais/flickr/CC BY 2.0
Hur blir jag bekväm med BDSM? Foto: Javier Pais/flickr/CC BY 2.0
Frågor och svar

Fråga Camilla: Hur blir jag bekväm med att dominera?

En lyssnare skriver in och vill ha tips för att våga börja dominera vid sex. Här kommer några tips för nybörjaren!/Camilla

Fråga: Hej, jag har haft en hel del sex där jag blivit dominerad och tycker det är fett najs, men har aldrig testat att va den som dominerar och är nyfiken på det. Ligger med en kille för tillfället som vill bli dominerad, så vill passa på att testa men det känns rätt läskigt och vet inte riktigt var jag ska börja. Har du några tips var man kan börja och hur jag ska våga testa ordentligt? 

Svar: Om ni bestämt att ni ska testa att du dominerar vid sex är ett första tips att ni börjar med att prata igenom vad ni gillar och inte gillar. Ta upp frågan vid ett tillfälle då ni inte har sex och fråga vad han vill och var hans gränser går och om han har något särskilt han inte gillar.

Dominera kan du göra på olika sätt; det kan vara psykiskt t.ex. att begränsa, styra eller kontrollera vad han får säga, hur han ska tilltala dig eller var han får titta. Det kan också vara fysiskt genom att bestämma vad han/ni ska göra. Är det första gången kan ni komma överens om vad som ska ske eller hur du skulle kunna göra så att du nästa gång kan våga ta ut svängarna mer.

Ett annat sätt är också att första gången bestämma att det sker under tystnad och med ögonbindel. På så sätt syns och hörs inte eventuell osäkerhet och det kan vara lättare att känna självförtroende och våga testa.

För en del är själva tjusningen att inte veta vad den som bestämmer kommer att göra, att bli överraskad och en del av njutningen kan vara att just tänja på gränser. Då kan det vara bra att ha kommit överens om ett stoppord eller en stoppsignal. Trafikljusen är bra; grönt för ”kör på det är skönt”, gult för ”ta det lugnare” och rött för ”avbryt leken”.

Som alltid vid sex och relationer är det viktigt att vara lyhörd och varsam och uppmärksamma signaler. Det finns flera bra guider på internet för BDSM-utövning som du kan kolla på för att hitta fler tips på hur du kan göra. Have fun!! Hälsningar, Camilla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista